Om mig

Mitt ”Varför”

Som konstnär är jag en kolorist med barnasinnet i behåll och med rötter från västkusten.

Jag älskar färg och fångar de livfulla färgerna i naturen såsom de rosa, orangea och lila solnedgångarna på västkusten med guldglitter i det blåsvarta havet. Jag älskar också havets alla blåa och gröna nyanser en vacker sommardag. Tillsammans med de gula rapsfälten och ljusgröna kullar från Dalsland, där jag tillbringade mina somrar som barn, är detta till stor del min palett.

Genom dessa glada färger uttrycker jag glädjen som det ger mig att själv vara i naturen. Även mina organiska former hämtar jag från västkustens runda klippor och Dalslands böljande gräs-kullar. Tillsammans med minnet av mammas alla färgglada blommor i trädgården leker jag också med formaten. Det lilla finns i det stora och det stora finns i det lilla.

Sist men inte minst förmedlar jag min kärlek till djuren genom min fantasi och mitt barnasinne. Jag hoppas att färgglädjen och lekfullheten sprider en god energi i mina kunders hem i många år framåt.

Utställningar

Konstlobbyn, Täby Centrum

Galleri Riddaren, Gamla Stan

Jurybedömd Vårsalong, Upplands Väsby

Konstrundan i Kolbäcksådalen, Hallstahammar

Rönneberga Hotell & Konferens, Lidingö

Vårsalongen, Lidingö stadshus

Lidingökonstnärernas Konstrunda

Lidingö Kulturvecka

Lidingö Art Fair

 

Utbildningar

Vedic Art 2002, 2007, 2020

Creative Visionary Programme, 2021

Find Your Joy, 2021, 2022, 2023

Find Your Voice, 2021, 2022

Creative Shift, 2022

Lärarutbildning Vedic Art 2023

 

 

Om du har läst så här långt, varför inte passa på att titta in i min
webbutik

Bakgrund & Erfarenheter

Min målar-bakgrund

Jag har målat mer och mer sedan år 2002 då jag för första gången gick en kurs i intuitivt måleri (Vedic Art).  Åren som följde målade jag och tog kurser lite sporadiskt fram till hösten 2019 då längtan blev starkare att måla mer kontinuerligt i samband med en livskris pga allvarlig sjukdom i familjen. Då blev det kreativa skapandet ett andningshål och uttryckssätt för glädjen, hoppet och livet.

Det viktigaste i livet är trots allt kärleken. Kärleken ger mening och glädje. Att vara rädd att förlora den man älskar ställer livet på sin spets. Då blir det verkligen ”på allvar” att göra det som är angeläget. Och målandet påminner mig om glädjen i livet och att känna tacksamhet för det jag och familjen har här och nu.

Jag repeterade Vedic Art för tredje gången och tog flera online-kurser då och då för att träna och utvecklas under hela 2020.

Mitt arbete som utbildningskonsult inom ledarskap och grupputveckling låg mer eller mindre på is pga. covid, så jag hade tid att utbilda mig och måla en hel del. Jag passade därför också på att ta en 12 veckor lång onlineutbildning CVP (Creative Visionary Programme) i början av 2021 för en av USA:s främsta lärare på området. Där kom jag i kontakt med Louise Fletcher och kompletterade med hennes utbildningar på totalt 16 veckor också under 2021 med repetition 2022 samt 2023. Det var intensivt, men jag lärde mig massor om design och färg mm. Allt i syfte att lyssna inåt och måla det som vill uttryckas snarare än det förväntade och planerade.

År 2023 blev jag lärare i Vedic Art.

Jag målar både abstrakt och naivt och det som förenar är de livliga färgerna och de organiska formerna.

Min måleri-process

När jag börjar en ny tavla är det en positiv nyfikenheten som handlar om att utforska något. Det skapar en glad energi i kroppen som gör att jag kommer igång. Det kan vara både intuitivt eller en idé jag vill testa men i båda fallen är det färgen och leken som är viktig till 100%!

Min process är även fortsatt intuitiv och jag lyssnar till det som gör mig glad. Men det finns också ett samspel mellan att släppa taget och återta kontrollen vilket inte alltid är lätt. Konsten sker inte bara i själva görandet och målningen utan även i vila och i beslutsfattandet mellan varje lager.

När jag känner att ”nu har jag gjort allt jag vill på den här tavlan” anser jag den som färdig. Det kan ta dagar, veckor och ibland månader innan jag når dit och det är också en del av tjusningen med att måla. Jag är mer ett verktyg än den som styr.

Sen avgör även betraktaren vad som är färdigt och inte. Vilken typ av konst som tilltalar var och en är ju högst personligt.

Och nu då?

Tack för att du har läst ända hit! Kanske vill du också ha en dos glädje i din inkorg då och då. Fyll i din e-post adress så får du emellanåt information om ny konst, utställningar mm.