Anki de Morais Art – Frågor & Svar

Kan jag få fler bilder på tavlan?

Ja självklart kan jag skicka fler bilder på ett konstverk du är intresserad av. Skicka ett meddelande på art@ankidemorais.com

Jag vill att du ska bli 100% nöjd med din nya konst. Om du har några frågor tveka inte att kontakta mig på art@ankidemorais.com.

Vad använder du för material i dina original?

Jag använder bara professionellt konstnärsmaterial. Jag målar mestadels med vattenbaserad akryl men även med vattenfärg, bläck, grafit, oljepastell- och torrpastell.

Jag använder ibland också kollage som jag antingen målat själv eller från andra källor. Jag har en barnslig förtjusning i glitter, pärlor och guld mm och dessa material köper jag från konstnärsbutiker. Därför lägger jag till ”mixed media” i beskrivningen av min konst.

För att skydda och bevara konstverket behandlar jag alltid med medium och fernissa med UV-skydd avsett för ändamålet. Men ett tips är att undvika direkt solljus på alla tavlor. Mitt mål är att mina konstverk ska hålla i minst 100 år.

Vad är en ”Fine Art Print”?

Giclée (fine art print) printas i en begränsad upplaga om 330 där varje exemplar är numrerat och signerat på framsidan. Gicléerna är printade på 300 gr syrafritt kvalitetspapper 30×40 cm med fantastisk färgåtergivning och med musei-kvalitet som håller färgen i minst 70 år. Äkthetsstämpel och intyg medföljer.

 

Är dina tavlor inramade? 

Som regel är konsten ej inramad vid köpet, eftersom det är svårare att frakta. Men det går att ordna om du hämtar själv. Canvas blir fina med skuggfogsram i trä (floating frame). De finns i olika färger och dessa beställer jag handgjorda från Tyskland.

Som en ledtråd kostar en ram inklusive inramning 500 kr upp till storlek 39×39 cm, 1000 kr för tavlor mellan 40×40 och 79×79 cm och däröver 1 500 kr. Hör av dig till mig på art@ankidemorais.com så hittar vi en fin ram till din tavla.

Original på papper skickas på posten med syrafri passepartout och skyddande baksida i cellofanpåse, men utan ram, glas och upphängning då det är svårt att frakta. Vill du hämta själv kan jag rama in konstverket åt dig till en kostnad. Priset ligger på ca 500 kr för en slät smal ram i valfri färg. Hör av dig till mig på art@ankidemorais.com så hittar vi en fin ram till din tavla.

Fine Art Print skickas på posten i cellofanpåse i ett styvt wellpappkuvert. Men samma sak här: Vill du hämta själv kan jag rama in konstverket åt dig till en kostnad som ovan.

 

Är dina tavlor färdiga att hänga?

Originalen på canvas och trä är alltid färdiga att hänga. Du behöver bara bestämma var!

Se ovan när det gäller original på papper och Fine Art Print.

Hur vet jag att färgerna stämmer?

Jag har gjort allt jag kan för att återge rätt storlek och färger på konstverket. Ändå kan det skilja sig åt online och i verkligheten.

Fotografierna på konstverken har tagits i dagsljus utan sol för att ge en rättvis färgåtergivning. Skillnader i färgnyanser färg och nyans mellan foto och original kan dock ändå förekomma och bero på inställningar på olika browsrar, enheter och skärmar. Sådana skillnader ses inte som defekter och är inget skäl för retur. Du är välkommen att fråga efter flera bilder innan ditt köp om du känner dig osäker. Maila mig på art@ankidemorais.com.

Är det säkert att betala med kort på din sida?

Vi accepterar Visa och MasterCard genom våra samarbetspartner Stripe. Samtliga transaktioner skickas krypterat via SSL (Secure Sockets Layer) och är 100 % säkra.

Kan jag köpa på avbetalning?

För tavlor som kostar minst 5000 kr kan det ordnas. Kontakta mig så hittar vi ett upplägg som passar. Så fort hela betalningen är erlagd är du välkommen att hämta tavlan eller så fraktas den till dig.

 

Kan jag betala med SWISH?

Betalning med SWISH kan ske till Anki de Morais om du hellre vill besöka min ateljé och köpa tavlan när du sett den på plats. Eller om du vill köpa till en inramning som du betalar för separat på plats.

Jag har betalat, hur snabbt kommer tavlan till mig?

För att konstverket och försändelsen ska hålla hög kvalitet kommer du få kuvertet/paketet inom 14 arbetsdagar från köp.

Fine Art Print ska först beställas då de printas ”on-demand”. Därefter hämtas och packas i cellofanpåse samt styvt wellpapp-kuvert. Det skickas sedan spårbart med posten för att anlända i perfekt skick hem till din brevlåda alternativt till närmaste utlämningsställe.

Större konstverk packas och skickas enligt PostNords rekommendationer och måttbestämmelser. Det innebär bland annat först ett skyddande höljde med hörnskydd och sen bubbelplast och wellpapp i en avsedd låda. Jag är mycket noggrann med att din tavla ska anlända i perfekt skick. Även dessa paket skickas spårbart.

 

Ingår frakt?

Ja fraktkostnaderna inom Sveriges gränser ingår i priset och är beräknade utifrån storlek och vikt. Om du vill köpa konst från en adress utanför Sverige kontakta mig så tittar jag på ett bra frakt-alternativ och vad kostnaden kan bli. Beroende på var man bor kan det tillkomma tull- och andra importavgifter beroende på land och det får kunden själv betala.

Kan jag själv hämta min tavla?

Du är hjärtligt välkommen till min ateljé för att hämta ditt konstverk efter överenskommen tid. Maila mig på art@ankidemorais.com.

 

Tänk om jag ångrar mig?

Jag vill att du ska vara nöjd med din tavla så jag ger dig full möjlighet att returnera den. Du har alltid 14 dagars öppet köp (ångerrätt). Om du vill utnyttja din ångerrätt måste du meddela oss detta innan ångerrätten går ut. Du är ansvarig för att packa och skicka tillbaka tavlan på samma sätt som du fick den.

Vi återbetalar dina pengar när konstverket kommer i retur och du står själv för fraktkostnaden. Återbetalning sker till samma konto som pengarna ursprungligen kom från. Om du inte meddelar oss innan ångerrätten löpt ut kommer vi inte att kunna genomföra någon återbetalning.

Om olyckan skulle vara framme?

Alla konstverk packas noggrant för att inte skadas i posthanteringen. Om du ändå får ett skadat kuvert/paket har du upp till 7 (sju) dagar att höra av dig till art@ankidemorais.com från att du mottagit det

Min favorit tavla är såld, hur får jag veta mer om din konst framöver? 

Vissa konstverk säljer snabbt. Jag brukar visa mina nya målningar för intresserade och kunder via epost-utskick.  Anmäl dig till mitt mail-utskick så får du chansen att se dem innan de läggs upp i butiken. Jag skickar max 1 mail/månad och du kan när som helst avanmäla dig.

 

Puh, jag tror det var allt. Om du har fler funderingar, tveka inte att kontakta mig på art@ankidemorais.com före du genomför ditt köp.

 

Senast uppdaterat den 31 januari 2024